Velkommen til Baagø!

Her kan du finde færge tider og andre nyttige oplysninger om Baagø

Færgetider og priser
Baagø Camping
Baagø Fyr
Baagø cykel udlejning
Sommerhus til leje
Sommerhus 2 til leje
Baagø Havn
Naturen på Baagø
Om Baagø
Baagø Naturskole
Tilbage til start
Hestestalden
Guidet rundtur på øen

Sidste nyt !

Færgen har indført nye rabatter !
Man kan nu købe et
klippekort med 30 ENKELT REJSER VOKSEN. Pris 900.– kr Bemærk at kortet kun er gyldigt et år fra udstedelse.Ubrugte klip refunderes ikke.

Samtidig har vi indført en ny billet for grupper med minimum 15 voksne (børn tæller 1/2 voksen) -  pris pr person 60 Kr. Betingelsen er at en person står for den samlede afregning.

Baagø ligger i Lillebælt ca en 1/2 times sejlads fra Assens på Fyn.. Baagø er en udpræget landbrugsø - ca halvdelen af øen er opdyrket. til trods for dette, er der masser af natur. Baagø er oplagt til endags tur, men hvis man elsker natur, ro og harmoni kan man let få flere dage til at gå på øen .Der er flere mulig heder for overnatning på øen. Teltslagning ved havnen, leje af øens naturskole til skoleophold eller til festlige arrangementer, og muligheder for at leje sommerhuse i forskellige prisklasser. Der er en udmærket lille lystbådhavn ved færgelejet, og der er en kiosk, som har sommeråbnet.  Størrer indkøb kan foretages i Assens som er en driftig handelsby, med alle slags butikker.

Øen er også kendt for sin fine badestrand nær havnen, og de fine muligheder for strandfiskeri fra især den vestlige kyst.

Baagøs højeste punkt er bare 8 meter over vandoverfladen, men har på trods af det, en flot udsigt ud over Lillebælt. Baagø har store engarealer med to store indsøer. Det giver et rigt fugleliv, som tydeligt høres over hele øen, især i yngletiden. Af de mange ynglefugle er grågåsen den fornemste. Derudover er der mange fiskehejrer og musvåger, samt store hare- og fasanbestande, som årligt jages under en stor fællesjagt.Langs kyste er der rige muligheder for strandfiskeri.

Historie.

Baagø har været beboet langt tilbage i oldtiden, det vidner talrige fiinteredskabsfund på markerne om. Tidligere var der også mange gravhøje på øen, men de er desværre blevet slettet gennem tiderne. Kun en enkelt gravhøj på øens nordspids står tilbage. Sammen med landbruget har der tidligere været et rigt erhvervsfiskeri på Baagø, men det er langsomt ophørt gennem 50'eme og 60'eme. Baagø er kendt for sine forholdsvis store velholdte gårde i øens by.

Man, vil bemærke, at gårdene er meget tæt opført. Det er dog intet imod, hvordan det så ud indtil 1880, hvor et lynnedslag i en af gårdene medførte, at 3 gårde nedbrændte. Katastrofen medførte, at der skete en udflytning af 5 gårde. Baagø Kirke, på den nordlige del af øen, er med sin enkle smukke stilart åben for offentligheden og et besøg værd. Den er bygget i 1861 af greven på Wedellsborg, som bønderne tidligere var i fæste hos. Fra kirken er det muligt i nordlig retning at se Wedellsborg slot på Fyn. Fyret på Baagø`s sydlige del er et af landets første, bygget i 1816 og i dag fredet. Øen har dog haft fyrtårn siden 1705 på grund af den dengang så betydningsfulde posthovedrute København-Hamburg, som førte skibene via Assens-,Årøsund-Haderslev. På fyret bemærkes mærket »Stormflod 1872«. Stormfloden dette år gik som mange andre steder også voldsomt ud over den flade Baagø, som pludselig blev delt i 3 mindre øer. Oversvømmelsen varede i flere dage, ingen mennesker kom noget til, men flere kreaturer druknede. Knap så dramatisk er det i dag. Derfor byder Baagø`s beboer trygt alle besøgende hjertelig velkommen.

   
 

 

 

 

 


klik på kortet for stører billede